Mijn profiel

carrière


Functie overzicht
Beroepen overzicht

opleidingen


Opleidingen overzicht
Certificaten overzicht

online opleidingen


E-learning
Ga terug

Opleiding:


Opleiding politiemedewerker, Agent


Niveau 3Jij bent het gezicht van de politie, je staat klaar als dat nodig is. Je werkterrein is heel breed; van verkeer tot criminaliteit, van hulpverlening tot plezierig samenleven. Je gaat naar meldingen en lost problemen op. Bij grote evenementen houd je toezicht met je team. Soms is dat reageren en improviseren. Maar meestal gaat het om goed voorbereide en strak geleide operaties. Je werk speelt zich af op straat en onderweg. Maar je bent ook regelmatig op het bureau. Bijvoorbeeld om processen-verbaal te maken, om werk voor te bereiden, voor coaching of teamoverleg.

Eisen
• Minimaal een diploma vmbo-kb leerweg.
• Minimaal 18 jaar
• Nederlandse nationaliteit
• Beheersing van de Nederlandse taal
• Onbesproken gedrag
• Goede conditie
• Goed zichtvermogen (visuseis)
• Rijbewijs B (of bereid deze binnen 2 jaar na aanstelling te halen)


Opleidingsinhoud
De opleiding Politiemedewerker (mbo 3) volg je aan de Politieacademie. Je kunt je niet rechtstreeks aanmelden bij de Politieacademie. Je moet eerst solliciteren op een vacature voor agent in een korps. Bij de politie gaat leren en werken altijd samen. Je zit afwisselend op school en in de praktijk. Op school krijg je vakken als wetskennis, zelfverdediging, arrestantenzorg en optreden bij delicten. Ook wordt er veel gewerkt aan persoonlijke eigenschappen als hulpvaardigheid, inlevingsvermogen, kritiek ontvangen en je stressbestendigheid.
Tijdens je werk, maar ook tijdens de opleiding draag je een uniform. Vanaf het begin van de opleiding krijg je ook handboeien, een korte wapenstok, peperspray en een portofoon. Je vuurwapen krijg je natuurlijk pas nadat je hiervoor lessen hebt gevolgd en examens goed hebt afgelegd.


SchoolPolitieacademie

Deel deze pagina:

BeroepAgent

Duur
Na drie jaar heb je het diploma. Als je goed functioneert en voldoende ervaring hebt, kun je doorleren voor Allround politiemedewerker. Dan word je hoofdagent. Ook kun je extra (specialistische) taken krijgen bij bijvoorbeeld de Mobiele Eenheid (ME) of het biketeam.

Beroepseisen
In onze samenleving wonen, leven en werken veel verschillende culturen samen. De politie staat hier middenin. Daarom vragen we van jou dat je goed kunt omgaan met de verschillen die er zijn tussen mensen, dat je hier begrip en respect voor hebt. Verder is het als goede politieagent belangrijk dat je stevig in je schoenen staat en goed met mensen om kunt gaan. Dat je jezelf blijft in spannende situaties en goed kunt samenwerken.
Geef mij
opleidingadvies
Binnen de beveiliging zijn er nog veel veel opleidingen. Deze kunnen op scholen worden gevolgd maar ook Beveilgingsbedrijven zelf, hebben goede opleidingstrajecten. Vraag ernaar.