Mijn profiel

carrière


Functie overzicht
Beroepen overzicht

opleidingen


Opleidingen overzicht
Certificaten overzicht

online opleidingen


E-learning
Ga terug

Opleiding:


Opleiding Politiekundige,


Niveau 5Als politiekundige op hbo-niveau versterk jij de denkkracht van het dagelijkse politiewerk in jouw regio. Je krijgt te maken met thema’s als verkeersveiligheid, overlast en criminaliteit. Jij signaleert de maatschappelijke ontwikkelingen en weet nieuwe oplossingen te vinden voor complexe problemen. Samen met partners van gemeente, brandweer en GGD stel je actieplannen op voor veiligheid en openbare orde. Hierbij ben jij de verbindende schakel tussen strategie en de uitvoering van beleid op straat. Je werk speelt zich voornamelijk af op het bureau. Maar om goed te weten wat er leeft in de stad ben je ook te vinden in het dagelijkse politiewerk op straat.

Eisen
• Minimaal een diploma mbo, havo of vwo
• Minimaal 18 jaar
• Nederlandse nationaliteit
• Beheersing van de Nederlandse taal
• Onbesproken gedrag
• Goede conditie
• Goed zichtvermogen
• Rijbewijs B (of bereid dit binnen 1 jaar na aanstelling te halen.)
Deel deze pagina:
Opleidingsinhoud
De hbo-opleiding Bachelor of Policing volg je aan de Politieacademie. Je kunt je niet rechtstreeks aanmelden bij de Politieacademie. Je moet eerst solliciteren op een vacature voor Politiekundige in een korps. Het politieonderwijs is een duaal systeem. Je studeert afwisselend op de academie en in de praktijk. Op de academie krijg je vakken als wetskennis, optreden bij ernstige delicten, arrestantenzorg, jeugdzorg en optreden bij delicten. Ook wordt er veel gewerkt aan persoonlijke eigenschappen als conceptueel vermogen, netwerken, communicatieve vaardigheden en je inschattingsvermogen.

Tijdens het werk, maar ook tijdens de opleiding draag je een uniform. Vanaf het begin van de opleiding krijg je ook handboeien, een korte wapenstok, pepperspray en een portofoon. Na het behalen van de hiervoor benodigde lessen en examens krijg je ook het vuurwapen.

Verkorte opleiding
Het is ook mogelijk de opleiding Bachelor of Policing verkort te volgen. Met een afgeronde hbo- of wo-opleiding is deze bacheloropleiding in twee jaar te volgen.

Duur
2 jaar


Beroepseisen
In onze samenleving wonen, leven en werken veel verschillende culturen samen. De politie staat hier middenin. Daarom vragen we van jou dat je goed kunt omgaan met de verschillen die er zijn tussen mensen, dat je hier begrip en respect voor hebt. Verder hecht de politie veel waarde aan je persoonlijkheid. Besluitvaardigheid, contactgerichtheid, zelfinzicht en integriteit zijn belangrijke competenties.


Geef mij
opleidingadvies
Binnen de beveiliging zijn er nog veel veel opleidingen. Deze kunnen op scholen worden gevolgd maar ook Beveilgingsbedrijven zelf, hebben goede opleidingstrajecten. Vraag ernaar.