Mijn profiel

carrière


Functie overzicht
Beroepen overzicht

opleidingen


Opleidingen overzicht
Certificaten overzicht

online opleidingen


E-learning
Ga terug

Opleiding:


Opleiding Allround politiemedewerker, Hoofdagent


Niveau 4Snel reageren en oplossen maar ook vooruitdenken. Dat is een belangrijke taak van een hoofdagent. Je ziet samenhang, je maakt plannen en zo bedenk je praktische oplossingen voor de langere termijn. Als hoofdagent ken je alle kanten van het dagelijkse politiewerk. Van surveilleren tot het afhandelen van zware meldingen. Van hulpverlening tot preventie. Soms betekent dat reageren en improviseren. Maar meestal gaat het om goed georganiseerde acties die jij hebt voorbereid. Je werk speelt zich af op straat en op het bureau.

Eisen
• Minimaal een diploma vmbo- gemengde of theoretische leerweg
• Minimaal 18 jaar
• Nederlandse nationaliteit
• Beheersing van de Nederlandse taal
• Onbesproken gedrag
• Goede conditie
• Goed zichtvermogen
• Rijbewijs B (of bereid dit binnen 1 jaar na aanstelling te halen)

Opleidingsinhoud
De opleiding Allround politiemedewerker (mbo 4) volg je aan de Politieacademie. Je kunt je niet rechtstreeks aanmelden bij de Politieacademie. Je moet eerst solliciteren op een vacature voor hoofdagent in een korps. Bij de politie gaat leren en werken altijd samen. Je zit afwisselend op school en in de praktijk. Op school krijg je vakken als wetskennis, zelfverdediging, arrestantenzorg, jeugdzorg en optreden bij delicten. Ook wordt er veel gewerkt aan persoonlijke eigenschappen als besluitvaardigheid, kritiek ontvangen, communicatieve vaardigheden en je inschattingsvermogen.

Tijdens je werk, maar ook tijdens de opleiding draag je een uniform. Vanaf het begin van de opleiding krijg je ook handboeien, een korte wapenstok, peperspray en een portofoon. Na het behalen van de hiervoor benodigde lessen en examens krijg je ook het vuurwapen.


SchoolPolitieacademie

Deel deze pagina:

BeroepAllround politiemedewerker

Duur
Na drie jaar heb je het diploma. Bij goed functioneren en voldoende ervaring kun je doorgroeien naar Politiekundige of bijvoorbeeld leidinggeven. Je kunt ook kiezen voor een specialisatie, bijvoorbeeld bij de recherche, de milieupolitie of een functie als motoragent.


Beroepseisen
In onze samenleving wonen, leven en werken veel verschillende culturen samen. De politie staat hier middenin. Daarom vragen we van jou dat je goed kunt omgaan met de verschillen die er zijn tussen mensen, dat je hier begrip en respect voor hebt. Verder is het als goede politieagent belangrijk dat je besluitvaardig, stressbestendig en integer bent. Je laat zien dat je overwicht hebt en een echte teamplayer bent


Geef mij
opleidingadvies
Binnen de beveiliging zijn er nog veel veel opleidingen. Deze kunnen op scholen worden gevolgd maar ook Beveilgingsbedrijven zelf, hebben goede opleidingstrajecten. Vraag ernaar.