Mijn profiel

carrière


Functie overzicht
Beroepen overzicht

opleidingen


Opleidingen overzicht
Certificaten overzicht

online opleidingen


E-learning
Ga terug

Opleiding:


Beveiliger


niveau 2Als beveiliger werk je in de beveiligingsbranche. Je taken zijn onder andere bewaken, beveiligen, observeren, signaleren, alarmeren en rapporteren. Na de opleiding kun je solliciteren naar een functie in de beveiligingsbranche of ordehandhaving.

BOL-opleiding
Je gaat vijf dagen in de week naar school en je loopt stage(bpv). Tijdens de opleiding werk je aan je persoonlijkevorming en is er veel aandacht voor samenwerken,beroepshouding en motivatie. Daarnaast werk je aan jelichamelijke conditie.

BBL-opleiding
Tijdens de BBL-opleiding ga je één dag in de week naarschool en werk je vier dagen in de week bij een bedrijf. Voordeze opleiding kom je in aanmerking als je (bijna) achttien jaar of ouder bent en al werkzaam bent bij eenbeveiligingsbedrijf.

Tijdens de opleiding Beveiliger werk je aan je persoonlijke vorming en is er veel aandacht voor samenwerking, houding en motivatie. Daarnaast werk je aan je lichamelijke conditie. De projecten en beroepspraktijkvorming geven je een goed beeld van het werken in de beveiligingsbranche en de ordehandhaving. Met een diploma Beveiliger, niveau 2, kun je doorstromen naar de opleiding Coördinator Beveiliging, niveau 3. Je krijgt dan eerst een uitgebreide intake. Als coördinator beveiliging word je opgeleid voor een leidinggevende functie in de beveiligingsbranche. De beroepspraktijkvorming volg je binnen het Mondriaan leerbedrijf beveiliging. Tijdens de opleiding werk je aan de verdieping van je competenties als beveiliger. Daarnaast maak je kennis met planning en verschillende organisatievormen, oefen je gespreksvaardigheden en communicatieve en sociale vaardigheden

hoe lang duurt de opleiding?
Gemiddeld duurt deze opleiding 1 tot 2 jaar. De opleidingsduur wordt door de school zelf bepaald en is ook afhankelijk van je vooropleiding en eventuele ervaring.

ScholenROC Mondriaan
ROC van Twente
ROC Aventus
ROC Zadkine
ROC Tilburg
ROC Deltion

Deel deze pagina:

BeroepenWinkel surveillant
Brandwacht
Object Beveiliger
Luchthavenbeveiliger
Evenementenbeveiliging
Receptie

FunctiesBeveiliger
Beveiliging burgerluchtvaart
Brandwacht
Services


spacer
welke vooropleiding heb je nodig?
- VMBO-diploma
- Nederlandse nationaliteit
- positieve uitslag antecedentenonderzoek

welke beroepen kun je er mee verkrijgen?
Wanneer je de opleiding met succes hebt afgerond, kun je bij ieder beveiligingsbedrijf in Nederland solliciteren. Naar gelang de aard van het bedrijf kun je dan gaan werken op verschillende locaties, zoals winkels, banken, vliegvelden en sportevenementen.

Beveiligers kunnen werken bij allerlei soorten bedrijven en organisaties, van olieraffinaderijen tot ministeries. Zij kunnen werkzaam zijn als algemeen beveiliger, maar ook als mobiel surveillant, evenementenbeveiliger, winkelsurveillant of persoonsbeveiliger.

De voornaamste taak van een beveiliger bestaat uit het toezicht houden en controlerende taken. Je zorgt voor orde en veiligheid, je merkt afwijkingen op en treedt op in ongewenste situaties. Je opent en sluit gebouwen, loopt onder meer algemene, brand- en sluitrondes, overdag en ’s nachts. In gevaarlijke situaties roep je hulp in. Hierbij is het belangrijk om samen te werken. Als beveiliger kom je veel verschillende mensen tegen. Je zult naast beveiligen ook vragen van mensen beantwoorden. Naast beveiligen ben je dus ook dienstverlenend bezig.

Geef mij
opleidingadvies
Binnen de beveiliging zijn er nog veel veel opleidingen. Deze kunnen op scholen worden gevolgd maar ook Beveilgingsbedrijven zelf, hebben goede opleidingstrajecten. Vraag ernaar.