Mijn profiel

carrière


Functie overzicht
Beroepen overzicht

opleidingen


Opleidingen overzicht
Certificaten overzicht

online opleidingen


E-learning

E-learning


Leren door te doen!Ben jij op verschillende tijden beschikbaar? Of ben je gewoon geen ochtendmens? E-Learning van Stepping Stones is beschikbaar wanneer jou dat het beste uitkomt! Met behulp van een portaal op het internet krijg jij de beschikking over nauwkeurig samengestelde E-Learning modulen. Om het leren interessanter te maken wordt er gebruik gemaakt van geavanceerde 3d simulaties om de modulen tot leven te laten komen.

Wat is E-Learning?
Het begrip E-Learning wordt op verschillende manieren toegepast, maar wordt hier het best door omschreven: "Het aanbod van educatie (alle activiteiten die relevant zijn voor het instrueren, doceren en leren) door verschillende vormen van elektronische media" .Het meest bekende voorbeeld hier van is educatie via software voor de computer.

Hoe ziet E-Learning binnen Stepping Stones er eruit?
Met de E-Learning van Stepping Stones is het mogelijk om via de computer op het internet aan school te werken. Dit betekent dat je zelf kan bepalen waar en wanneer het jouw het beste uitkomt om te studeren. Het enige wat je nodig hebt is een inlogcode waarmee je toegang krijgt tot het beschikbare lesmateriaal van jouw gewenste opleiding.

Als een organisatie verandert, dan heeft dat effect op mensen. Hoe zorg je ervoor dat iedereen een verandering kan doormaken?
We stellen een periode vast. We bepalen wat er geleerd moet worden en wat mogelijk is in die tijdspanne. We ‘blenden’ (mengen) trainingsvormen zo, dat het past bij de situatie, de groep, het individu.
Succesvol leren draait om oefenen, delen, zelfbewustzijn en meters maken. Deze vorm van werken is in al onze opleidingstrajecten terug te zien.

Hoe leer je middels Serious Gaming?
"Serious Games zijn (digitale) games die gebruikt worden voor een ander primair doel dan entertainment" . Binnen de E-Learning van Stepping Stones wordt er gebruik gemaakt van geavanceerde 3d simulaties. In deze simulaties worden realistische scenario's nagespeeld door de cursist. Middels het leren met Serious Gaming verzamelt de cursist informatie over actuele onderwerpen.

Hier vindt je een voorbeeld van e-learning leeropdracht hangjongeren
(Je dient dan wel een gebruikersnaam en wachtwoord te hebben)

WIKI
Voor het project "SteppingStones" is een Wikipedia plaform ontwikkeld. Dit om inzicht te krijgen in
de wereld van Veiligheid. Hoe divers deze is en hoe je je daar in kan onwikkelen Wiki


Deel deze pagina:
Geef mij
opleidingadvies
In de veiligheidssector zijn er tal van mogelijkheden om door te stromen of iets anders te gaan doen binnen de sector. Welke reden je ook hebt om van functie / baan te veranderen. Hiervoor hoef je vaak niet eens een nieuwe opleiding te volgen maar kan je ook certificaten halen. Kijk eens rond op de site.