Mijn profiel

carrière


Functie overzicht
Beroepen overzicht

opleidingen


Opleidingen overzicht
Certificaten overzicht

online opleidingen


E-learning
Ga terug

Functie:


Particulier digitaal onderzoeker


De particulier digitaal onderzoeker is een detective achter de computer. Hij werkt in een arbeidsorganisatie waar gebruik wordt gemaakt van geautomatiseerde systemen. Het kan bijvoorbeeld gaan om internetserviceproviders, telecomoperators, banken en verzekeraars, maar ook om particuliere recherchebureaus, IT-dienstverleners en consultancybureaus.

De particulier digitaal onderzoeker monitort informatiesystemen en richt zich op het signaleren van onregelmatigheden. Hij bekijkt wat er onderzocht moet worden en adviseert zijn opdrachtgever of leiding- gevende of verder onderzoek noodzakelijk is. In dat geval inventariseert hij digitale sporen en zorgt ervoor dat het digitale bewijsmateriaal veiliggesteld wordt en doorzoek- baar wordt gemaakt. Hij analyseert de veilig gestelde digitale sporen. De resultaten van het onderzoek legt hij vast in een rapport dat hij bespreekt met zijn opdrachtgever.

BeroepenAdministratie/secretarieel
Services

Deel deze pagina:

OpleidingParticulier digitaal onderzoeker

De particulier digitaal onderzoeker kan optreden als getuige-deskundige. Ook het inzetten van opsporings- methoden en technieken om schade te voorkomen of te beperken en daders en veroorzakers op te sporen, behoort tot zijn taken

Geef mij
opleidingadvies
De functies die hier worden beschreven en uitgelegd door mensen uit het vak laten zien dat er heel veel verschillende mogelijkheden hebt, om door te stromen of juist te veranderen binnen de veiligheid.